Vagn Petersen's Danish Bottles

Home

 
 

From early 2000's

vagn petersen 001.jpg (33600 bytes)

From 2013:

In Danish:

Vagn Petersen

 Jeg har samlet på flasker siden foråret 1996. Mit “speciale” har været finde flasker i søer. Måden at gøre dette på vil jeg ikke afsløre her, da jeg gerne skulle udvide min samling lidt endnu. Men jeg kan oplyse om, at det kræver en særlig teknik, snilde og en pokkers masse tålmodighed! 

I dag bruger jeg dog mere internettet end fiskenettet.

Jeg håber herigennem at få kontakt til andre flaskeinteresserede,  som jeg kan udveksle erfaringer og eventuelt et par flasker med.

 

 

Indhold på hjemmesiden:

Her på siden vil du finde flotte billeder af gamle sjældne flasker fra en svunden tid. I takt med plastflaskernes indtog, øges interessen for de forgangne flasker af glas, som nok aldrig vil vende tilbage. Det er charmen og fascinationen af, at flaskerne kan findes fuldstændig som de så ud og brugtes for op til et par hundrede år siden. Man kan sige, at flaskerne er med til at repræsentere, og dokumentere, de ting man brugte i hverdagen igår og tilbage til 1700 tallet.

Der findes efterhånden meget skriftligt materiale om glas og flasker på de danske biblioteker. Mest materiale handler dog om de gamle glas, da det tilsyneladende er et større område end flaskerne med hensyn til antallet af arter eller ligefrem varianter af arter. Blandt samlere vil man vide, at selv den mindste variation i udformningen af flasken eller glasset, kan betyde at man er kommet i besiddelse af et sjældent og eftertragtet eksemplar. Mogens Schlüter´s bog Danske Flasker, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, er flaskesamlernes bibel. Det er Mogens Schlüter´s kategorisering af flaskertyper, som oftest benyttes idag.

I Danmark er der ikke meget om flasker på nettet endnu, men der er f.eks. Glashistorisk selskab Holbæk.

I udlandet findes især stor interesse for samling af flasker f.eks. i USA, hvor der også findes en del foreninger indenfor området.

Det er bemærkelsesværdigt at se den stigende interesse for de historiske håndlavede ting, i takt med at de gamle håndværk forsvinder. Det handler i høj grad om at bevare vores kulturhistorie, så vi kender os selv bedre i takt med internationaliseringen af vores samfund.

Velkommen til mine flasker.        

Vagn Petersen.

In English:

Vagn Petersen

I have been collecting bottles since spring 1996. Initially my "speciality" was to find the bottles in lakes, that´s where I have spent long time searching for bottles.

Today internet connections are the more common way to find bottles for me.

Finding bottles in lakes demands special technics and a lot of patience!!

I hereby hope to get in contact with other bottle collectors, to trade bottle-experience and maybe a couple of bottles.